Situația de la Râmnicelu, localitate aflată în carantină, ar putea deveni critică. Sunt foarte multe persoane, contacți direcți ai cazurilor deja confirmate, care refuză testarea pentru coronavirus.

Medicul epidemiolog Carmen Scîntei, din cadrul DSP Buzău, a declarat că sunt cel puțin două persoane cu simptome specifice infecției cu COVID-19 care refuză orice dialog cu medicii epidemiologi. Cele două persoane cu simptome sunt în continuare la domiciliile lor, refuzând testarea pentru coronavirus.

“ Avem 7 contacți direcți ai unei persoane pozitive care au refuzat testarea. Doi au reclamat că li s-a modificat starea de sănătate dar au refuzat testarea. Sunt în continuare la domiciliu, nu putem ajunge acolo și nici nu putem forța nota pentru că am văzut zilele trecute o latură a comportamentului lor care ne face să nu forțăm nota” a precizat medicul epidemiolog Carmen Scîntei.

Persoanele din localitate devin foarte violente și nu acceptă ideea de a fi testate și apoi internate, a spus medicul Carmen Scîntei.

“Devin foarte violenți, solidarizează foarte ușor. Personal, m-am simțit în pericol. Ne-au atacat verbal, dar se poate să fi trecut rapid și la etapa următoare”, a adăugat la medicul epidemiolog Carmen Scîntei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.