Potrivit calendarului publicat de Ministerul Educaţiei, luni, 19 iunie, elevii care au absolvit clasa a VIII-a vor susţine prima probă din cadrul Evaluării naţionale, cea la limba şi la literatura română, urmând ca miercuri, 21 iunie, să dea examenul la matematică, iar cei care aparţin minorităţilor vor da pe 22 iunie proba la limba maternă.

Pe 26 iunie, până la ora 16.00, vor fi afişate rezultatele, urmând, ca după soluţionarea contestaţiilor, pe 30 iunie, elevii să primească rezultatele fiinale, în centrele de examen şi pe evaluare.edu.ro.

Examenul începe la ora 09.00, dar candidaţii trebuie sa fie în sălile de concurs cu cel puţin o jumătate de oră înainte şi să prezinte buletinul sau certificatul de naştere. Proba durează două ore, iar după o oră, elevul poate părăsi sala de examen.

Ministerul Educaţiei a anunţat modificări la metoda de calcul pentru admiterea la liceu. Din anul acesta, ponderea mediilor din clasele gimnaziale scade la 20%, faţă de 25 % cât a fost până acum, restul de 80% fiind reprezentat de media de la evaluarea naţională.

La Buzău, peste 3.000 de elevi vor susține examenul care îi ajută să se înscrie la liceu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.