Astăzi este o zi importantă pentru toți copii din lume și fiecare țară sărbătorește în felul ei Ziua Internațională a Copilului. Și gigantul google s-a gândit și anul acesta să ne reamintească de această zi, în felul lor.

Ca de fiecare dată, când e o sărbătoare importantă, la nivel mondial, Google are modul lui inedit, implementat de ceva vreme, de a ne reaminti acest lucru. Nici de data asta nu a făcut excepție. Dacă deschidem pagina de căutare a gigantului Google vom descoperi un nou doodle prin care este sărbătorită ziua de 1 iunie. De data aceasta nu mai avem parte de animații ci doar de o poză și un link care ne trimite la cât mai multe informații legate de ziua de azi.

Ziua Internațională a copilului nu este total valbilă pe data de 1 iunie, fiind sărbătorit în zile diferite pe mapamond. Prima acreditare a acestei zile a avut loc în cadrul Conferinţei Mondiale pentru Bunăstarea Copiilor în 1925, iar apoi în 1954, 20 noiembrie a fost declarată Ziua Universală a Copilului. În același an, 1954, Fondul Internațional pentru Urgențe ale Copiilor al Națiunilor Unite, pe scurt UNICEF, trimitea statelor lumii oo recomandare care prevedea ca fiecare stat să sărbătorească „Ziua Copilului”.

În 22 noiembrie 1949 Federaţia Internaţională Democrată a Femeilor de la Congresul de la Moscova stabilea ca data de 1 iunie să devină Ziua Internaţională pentru Protecţia Copiilor, dar a ajuns să fie cunoscută ca ”Ziua Copilului”și sărbătorită ca atare în aproape toate statele lumii. În acst moment sunt 48 de state, aici incluzând și ROmânia, care sărbătoresc ziua de astăzi ca fiind ”Ziua Copilului”, majoritate lor căzând de acord asupra zilei de 1 iunie, prima zi de vară. Tări precum Canada, Marea Britanie, Suedia, Spania, Olanda, Franța, Grecia sau Islanda sărbătoresc Ziua Copilului pe 22 noiembrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here