Peste o mie de persoane au fost verificate, ieri, de forțele de ordine buzoiene, în contextul prevederilor ordonanțelor militare. Aproape 250 de buzoieni au fost amendați, valoarea sancțiunilor fiind de peste 600.000 de lei. Autoritățile au prezentat bilanțul activităților de control:
„În ultimele 24 de ore, pe raza judeţului Buzău au fost angrenaţi în activităţi specifice 310 de polițiști, peste 100 de jandarmi, 137 de polițiști locali și 56 de militari din cadrul MApN.
Peste 100 de jandarmi buzoieni, sprijiniți de colegii din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Ploiești au fost implicați, la nivel județean, în misiuni pentru aplicarea măsurilor de prevenire a răspândirii COVID-19. În acest context, jandarmii au executat misiuni pentru asigurarea măsurilor de ordine publică în zona locațiilor de carantină. Totodată, au fost îndeplinite misiuni pentru însoțirea convoaielor/transporturilor de persoane care au fost introduse în carantină și pentru verificarea punerii în aplicare a măsurilor epidemiologice. În urma activităților desfășurate au fost aplicate 9 sancțiuni, în valoarea totală de 12.100 lei.
Având în vedere prevederile Ordonanțelor Militare, structurile și subunitățile IPJ Buzău au efectuat activități de verificare cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse, ocazie cu care au fost verificate 928 de persoane. Dintre acestea, 148 au fost identificate că nu respectă interdicțiile privind deplasarea/libera circulație. În total, au fost aplicate 225 de sancțiuni contravenționale privind nerespectarea prevederilor Ordonanțelor Militare, în valoare totală de peste 589.000 de lei.” , se precizează în buletinul informativ transmis de Prefectura Buzău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here