În doar 24 de ore, polițiștii buzoieni de la Serviciul Rutier au aplicat 130 de sancţiuni în valoare de aproape 50.000 de lei şi au reținut 14 permise.

Poliţiştii cu atribuţii pe linie rutieră din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău, au continuat acţiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea conducătorilor auto cu privire la riscurile la care se expun şi îi expun pe ceilalţi participanţi la trafic prin nerespectarea regulilor de circulaţie.

Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 130 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 49.900 lei şi au fost reţinute în vederea suspendării dreptului de circulaţie, 14 permise de conducere.

Pentru că nu au respectat regimul legal de viteză, 65 de conducători auto au fost sancţionaţi de poliţişti, iar 8 dintre ei au predat permisele pentru 90 de zile.

Poliţiştii au mai aplicat sancţiuni contravenţionale conducătorilor auto şi pentru neutilizarea centurii de siguranţă (17), pentru conducerea autovehiculelor cu diferite defecţiuni tehnice (6), dar şi pentru alte abateri în trafic (22).

Alte 6 permise de conducere pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor aflaţi regulamentar în traversarea drumului şi autovehiculelor ce rulau pe drumul prioritar, pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice, precum şi pentru efectuarea unor depăşiri neregulamentare.

Pe lângă sancţiunile aplicate, poliţiştii rutieri au întocmit şi 3 dosare penale pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului şi pentru refuzul sau sutragerea de la prelevarea de mostre biologice, dar şi pentru conducerea unui vehicul având dreptul de a conduce suspendat.” , informează IPJ Buzău.

Polițiștii reiau câteva recomandări și pentru pietoni, având în vedere că, în ultima perioadă au avut loc mai multe accidente în care au fost implicate persoane care au traversat strada prin locuri nepermise:

– Traversaţi drumurile publice numai prin locurile unde sunt indicatoare sau marcaje pentru trecerea pietonilor

– Nu vă angajaţi în traversarea străzi în fugă, prin faţa sau prin spatele autovehiculelor staţionate ori a mijloacelor de transport în comun oprite în staţii;

– Respectaţi culorile semaforului electric;

– Circulaţi numai pe trotuare iar în lipsa acestora pe potecile laterale ale drumului public;

– Circulaţi numai pe partea stângă a drumurilor publice, dacă acestea nu au trotuare sau poteci;

– Sunt interzise deplasările în grup pe partea carosabilă a drumurilor publice!

Numai respectând regulile de circulaţie, putem avea un trafic rutier în siguranţă!

VIAŢA ESTE NEPREŢUITĂ – ACORDAŢI-I PRIORITATE!

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here