Ofiţerii specialişti cu atribuţii pe linie rutieră din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au organizat, la acest sfârşit de săptămână, o acţiune de verificare a legalităţii desfăşurării transportului de persoane în regim taxi.

Acţiunea s-a desfăşurat pe raza municipiului Buzău şi Rm. Sărat, activităţile de control desfăşurându-se cu preponderenţă în zona centrelor comerciale şi a gărilor.

S-a urmărit verificarea respectării normelor legale care reglementează activitatea de taximetrie, depistarea persoanelor care practică ilegal astfel de activitate sau nu respectă regulile de tarifare şi calitatea serviciilor, în vederea diminuării concurenţei neloiale. De asemenea, poliţiştii au verificat starea tehnică a taxiurilor, au urmărit corectitudinea funcţionării aparatelor de taxat, dar şi starea psiho – fizică a conducătorilor auto.
În cadrul acţiunii au fost verificate 135 de autovehicule taxi, au fost constatate 35 de abateri de la prevederile Legii nr. 38/2003 privind transportul în regim de taxi, 37 la OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice şi a fost reţinut un permis de conducere.

De asemenea poliţiştii vor continua activităţile în acest domeniu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here