Emanuel Ungureanu, deputat USR de Buzău

USR Buzău, prin Biroul de Presă, a transmis un mesaj critic la adresa primarului Constantin Toma, pe tema proiectului privind construirea unui spital municipal. 

Căutăm teren pentru Spitalul Municipal

La începutul lunii ianuarie deputatul USR, Emanuel Ungureanu, a discutat cu primarul Constantin Toma. I-a propus ca locație pentru Spitalul Municipal un teren lângă cartierul Micro XIV, aflat în proprietatea Primăriei Buzău. Constantin Toma a refuzat, motivând că acolo trebuie să se construiască un cimitir. Deputatul USR a arătat deschidere, afirmând că este gata să accepte și altă variantă de teren oferită de primarie. Timp de 2 luni de zile Constantin Toma a îngropat problema Spitalului Municipal și nu a oferit nicio altă variantă de teren. Un spital nu se poate construi în aer, primul pas este găsirea unui teren adecvat și disponibil.

Ce mai spun acum susținătorii frenetici ai lui Toma, când primarul lor blochează construcția unui Spital Municipal în Buzău? Pentru că vina pentru aceasta întârziere aparține exclusiv Primariei Buzău, care se dovedeste a nu fi un partener serios pentru un proiect extrem de important de care buzoienii au nevoie. Facem apel la Constantin Toma și îi indemnăm și pe cetățeni să îi scrie cerându-i să nu mai pună bețe în roate. Tot ce are de făcut Primaria este să ofere un teren. Iar dacă nu se poate găsi un alt teren, atunci să ascultam ce își doresc oamenii: spital sau cimitir?

Îi rugăm pe cetățeni să propună locații unde există teren liber pentru viitorul Spital Municipal din orașul nostru. Dacă aceste locații aparțin Primariei, îi vom cere împreună lui Constantin Toma să pună la dispoziție terenul. Dacă există alt proprietar, pentru că și asta e o variantă, atunci trebuie văzut ce pretenții are acel proprietar.

Vă asigurăm că USR nu uită promisiunile din timpul campaniei, iar până la finalul acestui mandat va începe construcția Spitalului Municipal. Pe lângă asta, Buzăul va avea și autostrada spre Ploiești și Focsani, realizată de guvernul din care și USR face parte.

Față de întrebarea domnului deputat PSD Andi Cristea adresată ministrului Sănătății, o mică glumă: doi tineri (oare pesediști?) vor să-și facă o casă. Fac un împrumut la bancă, angajează proiectant, semnează contract cu firma de construcții, cumpără materiale. Vin muncitorii gata să se apuce de lucru. Dar atunci își dau seama că au omis ceva: nu aveau teren cumpărat.” , se menționează în comunicatul de presă al USR Buzău. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here