În Parohia Buda Crăciunești din județul Buzău a continuat seria atelierelor de istorie Voievozi români, organizate în cadrul activităților educaționale desfășurate de Asociația Femeilor Ortodoxe din Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei.

În cadrul atelierului de istorie, micuții parcurg, prin joc si desen, aspecte teoretice și aplicate ale diferitelor momente din Istoria românilor, cu aplecare specială asupra vieții, personalității și luptelor importante ale voievozilor români.

Astfel, în cadrul atelierului de sâmbătă, 27 martie 2021, copiii au realizat, prin joc si desen, partea aplicată a Luptei de la Vaslui, condusă de Ștefan cel Mare, în 10 ianuarie 1475. Ei au cercetat planul luptei prin care domnitorul i-a biruit pe cotropitorii de atunci ai țării, analizând tactica voievodului și înțelegând care a fost cheia unei reușite atât de răsunătoare peste veacuri, respectiv victoria repurtată de moldoveni asupra unei armate otomane care, cu doar două decenii în urmă, cucerise Constantinopolul.

„Copiii participanți s-au bucurat să fie prezenți la cel de-al doilea atelier, debutul seriei acestor ateliere fiind făcut, luna trecută, de către doamna Ana Săcrieru, președinta Asociația Femeilor Ortodoxe”, a declarat Valentin Iamandi, coordonatorul local al atelierului.

Evenimentul a fost primit cu plăcere și interes de către copii, care așteaptă nerăbdători următoarele sesiuni ale atelierului Voievozi români.

Activitatea se înscrie în scopul statutar al Asociației Femeilor Ortodoxe din Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei și poate fi însușită în orice comunitate doritoare să îmbogățească orizontul cultural și educațional al copiilor ei.

info+foto: Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here