Este o chestiune de zile până când municipiul Buzău va intra în scenariul roșu, ceea ce va aduce cu sine închiderea la interior a restaurantelor, cafenelelor, oprirea activității cinematografelor și a sălilor de jocuri de noroc.

Potrivit raportării de ieri, municipiul Buzău a ajuns la o rată de infectare de 2,70 cazuri la mia de locuitori, numai în ultimele 14 zile fiind confirmate 352 de cazuri noi.

Conform datelor Direcției de Sănătate Publică, în ultimele 24 de ore, în județul Buzău au fost confirmate 52 cazuri noi de infectare. Pacienții au vârste intre 21 ani și 88 de ani.

CE PRESUPUNE SCENARIUL ROȘU?
Potrivit celei mai recente Hotărârii adoptate de Guvern privind prelungirea stării de alertă, în județele sau localitățile unde incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor de coronavirus este egală sau mai mare de 3/1.000 de locuitori, sunt obligatorii următoarele restricții:

– este interzisă organizarea și desfășurarea activității cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte;

– este interzisă activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor;

– în cazul activității restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare este permisă activitatea doar pentru persoanele cazate în cadrul acestor unități;

– este interzisă activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here