În weekend, pompierii militari buzoieni au fost foarte solicitați la diverse misiuni de stingere a incendiilor, majoritatea manifestându-se la vegetație uscată, lăstăriș și mărăciniș. Cele mai ample intervenții au avut loc pe raza comunei Bisoca, duminică, în data de 11.04, după cum urmează:

În jurul orei 13:00, pompieri din cadrul Detașamentului de Pompieri Buzău și din cadrul Punctului de lucru Beceni au fost solicitați să intervină pe raza comunei Bisoca, la un incendiu izbucnit la vegetație uscată ce prezenta pericol de propagare la pădure și la o locuință din apropiere. Către locul indicat s-au deplasat de urgență două autospeciale de stingere cu apă și spumă din cadrul celor două unități de intervenție, fiind suplimentate în orice moment, în caz de nevoie.

Ajunși la fața locului, având în vedere pericolele existente, aceștia au început imediat acțiunile de localizare a incendiului, oprind propagarea acestuia.

În continuare, pe parcursul a aproximativ 4 ore au fost derulate acțiuni de lichidare a incendiului, fiind stins în limitele găsite, oprindu-l astfel din a se propaga și a produce pagube suplimentare.

În total, incendiul a afectat o suprafață de 6 hectare de vegetație uscată și 4 hectare de litieră, la finalul intervenției fiind stabilită și cauza probabilă de incendiu, și anume foc deschis în spații deschise.

Forțe și mijloace din cadrul Detașamentului de pompieri Buzău și din cadrul Punctului de lucru Beceni au fost solicitate să intervină în jurul orei 21:30, la un incendiu izbucnit la o locuință de pe raza comunei Bisoca, fiind astfel dislocate către locul indicat două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță S.M.U.R.D.172985595 760441284675348 9060492425911105529 nAjunși la fața locului, aceștia au constatat că incendiul se manifesta la nivelul locuinței, grajdului și anexelor din gospodărie, afectând de asemenea și o construcție din gospodăria învecinată. Totodată proprietarului locuinței i s-a acordat prim-ajutor medical, acesta suferind un atac de panică, fiind găsit în stare de șoc de către pompieri.

Având în vedere zona greu accesibilă în care se afla proprietatea, autospecialele de pompieri au fost amplasate la o distanță de aproximativ 300 de metri față de locul în care se manifesta incendiul.

Imediat după recunoașterea la fața locului, pompierii au inceput acțiunile de limitare a propagării incendiului, urmate de lichidarea acestuia ce s-a dovedit dificilă și de durată din cauza volumului mare de materiale ce ardeau mocnit, intervenția fiind desfășurată pe parcursul a 10 ore.172706490 760441364675340 6531556282552314225 nLa finalul intervenției a fost stabilită și cauza probabilă de incendiu ca fiind jar sau scânteri provenite de la sistemul de încălzire al locuinței.” , precizează Biroul de Presă al ISU Buzău.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here