Supraaglomerarea secțiilor din Spitalul Județean îi determină pe oficialii din sănătatea buzoiană să își îndrepte atenția spre alte unități spitalicești care ar putea prelua pacienți infectați cu coronavirus. Cum varianta transformării Spitalului Orășenesc Nehoiu în unitate COVID a picat, spitalul CFR este din nou luat în calcul.

“ Intenționăm să transferăm pacienți post COVID din Spitalul Județean în Spitalul CFR. Facem eforutir să aducem o linie de gardă dar și medici, astfel încât să eliberăm Sp. Județean de cât mai mulți pacienți post COVID și să creștem capacitatea de tratare a pacienților cu coronavirus. Inițial, managerul Spitalul CFR nu și-a arătat disponibilitatea pentru a primi pacienți post COVID, pentru că nu avea medici și dotări cu care să realizeze un spital care să îngrijească pacienții, dar, cu spijinul Spitalului Județean și al medicilor, l-am convins să accepte propunerea noastră care, oricum, este pentru o lună, două, până depășim acest moment critic.”, a spus prefectul Silviu Iordache.

Pentru realizarea acestui obiectiv este însă nevoie de medici și de dotări noi deoarece, chiar și după ce s-au vindecat de COVID, cei mai mulți dintre pacienți au încă nevoie de oxigen.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here