În ultimele 72 de ore, pompierii buzoieni au gestionat mai multe misiuni care au necesitat un efort sporit, iar în unele situații s-au impus măsuri suplimentarea forțelor militare și a mijloacelor tehnice la fața locului.

Una dintre cele mai ample misiuni din acest weekend a revenit pompierilor din cadrul Detașamentului Râmnicu Sărat ce au fost solicitați duminică în jurul orei 01:00, să intervină la un incendiu ce a izbucnit într-o încăpere a unui depozit de mobilă și material lemnos de pe raza comunei Valea Râmnicului.

În urma apelului, către adresa menționată s-au deplasat de urgență peste 15 pompieri dotați cu 3 autospeciale de stingere cu apă și spumă, o ambulanță S.M.U.R.D. și alte mijloace de intervenție necesare.

Ajunși la fața locului, aceștia au constatat că incendiul se manifesta la nivelul unei încăperi, existând pericolul de extindere la întreaga clădire și la vecinătăți, fără a exista însă victime surprinse de incendiu.

Imediat, salvatorii au format în paralel dispozitive de protecție și de stingere, acționând pe mai multe fronturi pentru a înlătura efectele negative și a împiedica propagarea a flăcărilor.

Datorită intervenției prompte a pompierilor, incendiul a fost oprit din a produce pagube suplimentare, acesta fiind stins în limitele găsite după aproximativ patru ore, fiind afectată doar încăperea în care acesta a izbucnit și conținutul acesteia.

La finalul intervenției, în urma cercetării la fața locului, a fost stabilită și cauza probabilă de incendiu ca fiind jar sau scântei provenite de la sistemul de încălzire., precizează Biroul de Presă al ISU Buzău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here