Fuziunea între USR ȘI PLUS de la nivel național nu aduce vești bune pentru aripa „useristă” de la Buzău. Pe grupurile de dialog intern a fost transmisă o scrisoare, scrisă de Mihai Răzvan Moraru, șeful PLUS, în numele Biroului Politic Județan, prin care se argumentează de ce partenerii din alianță vor avea o reprezentare redusă în viitoarele foruri ale organizației județene, odată consfințit noul partid. 

Iată textul scrisorii, în integralitate:

Dragi colegi,

Asa cum stiti, in data de 16 aprilie a fost aprobata in instanta, cu decizie definitiva, fuziunea USRPLUS. Anul trecut, in luna august, membrii ambelor partide au votat cu majoritate acest pas.

In primul rand as vrea sa va multumesc pentru increderea acordata in echipa BJ PLUS Buzau, in acesti doi ani de existenta a filialei PLUS Buzau. Am organizat impreuna patru campanii electorale, am reusit sa avem primii colegi primari, consilieri, parlamentari sau prefecti – in Alianta cu USR.

Stiu ca din pacate colaborarea cu BJ USR Buzau nu a fost cea mai buna, avand un an cu interminabile atacuri, reprosuri si lupte pentru pozitiile din alegerile locale. Si de prea multe ori ne-am regasit intr-o echipa in care partenerul de Alianta isi dorea alte obiective, sau uita de reguli si principii.

In data de 16 aprilie insa s-a inchis prima etapa a procesului de fuziune : dezvoltarea organizationala a ambelor partide si inchiderea bazelor de date. Si va multumim pentru mobilizare, pentru ca rezultatele PLUS Buzau sunt cu mult peste cele ale USR Buzau.

Mai exact, asa cum arata astazi structura ambelor filiale, PLUS are o organizatie mult mai dezvoltata, cu mai multi membri si cu sansa unei victorii detasate la conventia judeteana comuna, care se va desfasura in perioada 15.05.21 – 15.07.21.

Astfel, avem urmatoarele date, comparand structura ambelor filiale, PLUS si USR :

  • Municipiul Buzau : Organizatia PLUS este dubla ca numar de membri fata de organizatia USR.
  • Rm Sarat – organizatia PLUS este cu 50% mai mare decat organizatia USR.
  • Nehoiu – organizatia PLUS, infiintata de curand, este cu 60% mai mare decat organizatia USR.

Putem continua lista, insa aceste trei localitati asigura deja 70% din totalul delegatilor, iar daca adaugam si celelalte filiale PLUS din judet, simularea conform bazei de date ne indica adjudecarea de catre PLUS a 80%-90% dintre delegati. Iar termenul pentru a primi noi membri a fost 16.04 – prin urmare aceasta este situatia finala. Mai sunt doar cateva adeziuni in proces de aprobare la ambele partide.

Asta inseamna ca putem incepe din aceste zile organizarea unor echipe care sa candideze pentru conducerea filialelor locale, a celor municipale si a filialei judetene. Pentru a incepe constructia unei filiale puternice la Buzau si pentru a demara proiecte care sa schimbe in bine viata buzoienilor (servicii medicale moderne, infrastructura, parc industrial, turism, dezvoltare rurala si protectia mediului).

Prin urmare, maine vom transmite catre toti membrii PLUS un formular pentru a va putea inregistra, toti cei care doriti sa candidati in echipa noului birou judetean si in biroul municipal USRPLUS. Pentru a incepe formarea echipelor, definirea programului si a obiectivelor asumate. Vrem ca aceasta echipa sa fie aleasa de toti membrii, definita de toti cei care isi doresc sa candideze si sa asigure o reprezentativitate cat mai buna la nivel de judet.

Propunerea noastra este aceea de a-i invita in aceasta echipa si pe colegii din Filiala USR, ma refer la colegii cu care ne-am regasit in acesti ani avand aceleasi obiective, care au promovat aceleasi principii si care isi doresc cu adevarat constructie.

Este timpul sa gandim impreuna urmatorul pas, sa construim un partid care la urmatoarele alegeri sa castige cat mai multe pozitii de primar, consilieri si parlamentari. Iar munca pentru aceste obiective incepe de azi.

Succes!” , a scris liderul PLUS Buzău, Mihai Răzvan Moraru. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here