Bugetul municipiului Buzău a fost votat, cu 14 voturi pentru, 6 abțineri și un vot împotrivă. Votul nu a trecut însă fără discuții.

Liberalii au taxat faptul că municipalitatea și consilierii majoritari nu au ținut cont de amendamentele aduse la proiectul bugetului, amendamente care au fost respinse încă dinainte de a ajunge în plen. De asemenea, liberalii au criticat faptul că prea mulți bani sunt alocați pentru Gloria Buzău, dar au cerut și locuințe pentru tineri, un bazin de înot dar și un parc industrial.

Irinel Cârstea de la USR a atras atenția că alocările bugetare, în forma actuală, nu vor permite ducerea la bun sfârșit a proiectelor privind asfaltările în municipiul Buzău, proiecte asumate de actuala municipalitate încă din mandatul trecut.

Municipiul Buzău va avea anul acesta un buget de peste 413 milioane de lei, din care cheltuielile sunt estimate la 414 milioane de lei, deficitul ridicându-se la 415.000 lei. Banii nu sunt suficienți pentru funcționare, până la finele lui 2021, de aceea speranța municipalității stă în rectificările bugetare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here