Școala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Aeriene „Traian Vuia” continuă să promoveze tinerii săi elevi, cu micile lor povești legate de alegerea făcută pentru cariera militară în aviație. 

De această data, pe pagina de facebook a unității de învățământ militar de la Boboc este prezentat Mihai Gherase, elev caporal:

Încă din copilărie am admirat uniforma militară și pe cei care o purtau. Aceste gânduri mi-au fost alimentate și de poveștile tatălui meu din perioada în care a fost militar și care își dorea mult să trec și eu prin această experiență.

Cu timpul, înțelegând mai bine ce înseamnă viața militară și crescând-mi curiozitatea, am început să mă interesez care sunt pașii pe care trebuie să îi urmez pentru a avea o carieră militară. Cu un an înainte să termin învățământul liceal, am decis că vreau să încep o carieră militară ca maistru militar în Forțele Aeriene. Am început să învăț și să mă antrenez din punct de vedere fizic și astfel am trecut de probe fără emoții.

Odată ajuns la Școala Militară de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Aeriene, mi-am dat silința să învăț si să fiu disciplinat, terminând anul I primul din clasa mea și fiind avansat la gradul de elev fruntaș. Acum sunt în anul 2, am fost avansat la gradul de elev caporal, fac parte din garda de onoare a drapelului și sunt mândru de parcursul meu de până acum. Sunt nerăbdător să închei și acest an și să fiu coleg cu toți compatrioții mei care au ales și ei sa aibă o carieră militară. , spune tânărul elev de la unitatea școlară din Boboc. 

Foto: slt. Laura Bașturea

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here