Aproximativ 200 de poliţişti se vor afla în stradă, în weekendul Floriilor, pentru prevenirea oricăror evenimente de natură a tulbura ordinea şi liniştea publică, dar și pentru respectarea normelor sanitare și a celorlalte reguli instituite în perioada stării de alertă.

Poliţişti din structurile de ordine publică, poliţie rutieră, investigaţii criminale, arme, investigarea criminalităţii economice şi de la Serviciul pentru Acţiuni Speciale se vor afla zilnic în stradă, atât pentru îndeplinirea responsabilităţilor necesare menţinerii climatului de ordine şi siguranţă publică, cât şi în cadrul dispozitivelor suplimentare instituite în zona lăcaşurilor de cult sau de desfăşurare a manifestărilor publice ocazionate de sărbătoare.

Totodată, în vederea fluidizării circulaţiei şi prevenirii accidentelor de circulaţie, poliţiştii rutieri vor fi prezenţi pe principalele artere de circulaţie, în zonele şi la orele cu trafic intens.

Nu vor fi lăsate nesupravegheate nici drumurile judeţene, drumurile de acces către principala misiune a poliţiştilor cu atribuţii pe linie rutieră constând în identificarea şi sancţionarea neregulilor care pun în pericol siguranţa circulaţiei pe drumurile publice.

Pentru evitarea neplăcerilor pricinuite de aglomerarea arterelor rutiere sau a ambuteiajelor ce pot apărea, poliţiştii rutieri fac apel la conducătorii auto să îşi planifice din timp deplasările şi să se informeze cu privire la traseul ales şi condiţiile de drum.

La nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au fost constituite şi rezerve de intervenţie, gata să acţioneze, dacă situaţia va impune.

Reamintim faptul că organizarea de evenimentele private este interzisă.

În situația în care forțele de ordine constată că aceste interdicții sunt încălcate, vor interveni cu fermitate și vor aplica sancțiuni contravenționale conformi Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19.

Așadar, recomandăm cetățenilor să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică pentru a se proteja pe sine, dar și pentru a-i proteja pe cei din jur, sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice.

Pentru ca Sărbătoarea Floriilor să nu fie umbrită de evenimente neplăcute, poliţiştii buzoieni vă recomandă ca, atunci când plecați, de acasă să luaţi măsuri corespunzătoare de asigurare a locuinţelor.

Nu în ultimul rând, conducătorii auto care vor pleca la drum trebuie să spună „NU” alcoolului, să îşi păstreze calmul în trafic, să circule prudent şi să se asigure corespunzător la efectuarea oricăror manevre, pentru a ajunge în siguranţă la destinaţie.

Poliţiştii rutieri recomandă conducătorilor auto să nu conducă în stare de oboseală şi îi sfătuiesc să alterneze perioadele de conducere cu pauze atunci când călătoresc pe distanţe mari. , precizează Biroul de Presă al IPJ Buzău. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here