Deputatul Gabriel Avrămescu, președinte interimar al PNL Buzău, a expus în fața șefilor din structurile ministeriale de profil, problema finanțării de până acum de la clubul Gloria Buzău, finanțat de Primăria Buzău. 

Managementul defectuos și risipa de bani a primăriei Buzău prin finanțarea Clubului Sportiv Municipal Gloria-Buzău a ajuns în atenția autorităților centrale!
În cadrul comisiei pentru tineret și sport din Camera Deputaților, am expus una dintre cele mai importante probleme cu care se confruntă buzoienii: cheltuirea a 15 milioane de euro din bani publici pentru un club sportiv cu zero performanțe, din cauza habarnismului autorităților locale.
Ceea ce este însă mai tragic este lipsa de control a acestor cheltuieli. Nimeni nu întreabă autoritățile locale de ce fac asemenea finanțări, care este strategia investițiilor pentru competițiile sportive și mai ales dacă primarul a consultat specialiștii în domeniu înainte să aloce milioane de euro unui club care nu a adus nimic în plus buzoienilor.
Tocmai de aceea aceste aspecte trebuie reglementate pentru a exista un control asupra banului public, în astfel de situații, și mai ales pentru a genera profit din investiții.
Am expus această problemă ministrului Tineretului și Sportului invitându-i totodată și pe reprezentanții Comitetul Olimpic și Sportiv Român, Mihai Covaliu, Elizabeta Lipă și pe Răzvan Burleanu, președintele Federației Române de Fotbal, să intervină și să sprijine, în calitate de specialiști, eficientizarea activităților din domeniul sportiv.
M-a bucurat să văd disponibilitatea tuturor celor implicați în procesul sportiv și educațional sportiv și îmi doresc să avem curând un cadru legal prin care să putem preveni risipa de bani în neperformanță.
Voi promova investițiile în sportul de masă, evitând, totodată, pierderea performanței de tradiție în anumite sporturi practicate în România.
În plus, am demarat deja discuții pentru identificarea soluțiilor în scopul acordării de facilități fiscale celor care doresc să investească în sport., a scris deputatul Gabriel Avrămescu, pe pagina sa de facebook. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here