Proiectul Băncii de Resurse Genetice Vegetale de la Buzău a luat, astăzi, oficial, startul, având o finanțare de la bugetul de stat și o schemă de personal. La lansarea Băncii de gene au fost prezenți ministrul Agriculturii, Adrian Oros, președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, parlamentarii PNL de Buzău și reprezentanții Instituției Prefectului

Din nou, clădirea din Parcul Crâng, unde va funcționa Banca de Gene, a fost luată cu asalt. Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, parlamentarii PNL de Buzău și reprezentanții Instituției Prefectului și-au dat întâlnire cu cercetătorul Costel Vânătoru și cu presa pentru a anunța noi detalii cu privire la funcționarea instituției. Cercetătorul Costel Vânătoru a arătat de ce este important ca România să înceapă să-și protejeze resursele pentru agricultură.

Banca de resurse genetice vegetale pentru legumicultură, floricultură și plante medicinale pornește la drum cu o finanțare de 3 milioane de lei și 12 oameni în schema de personal. Urmează o finanțare europeană pentru care a fost elaborate un proiect.

Mai departe, un alt pas important este acreditarea băncii de gene de la Buzău. România nu are în acest moment nicio astfel de instituție acreditată. Pe de altă parte, o astfel de investiție aduce dezvoltare nu doar în agricultură iar Buzăul este un județ care începe să se dezvolte în strânsă legătură cu investițiile guvernamentale.

Odată inaugurat vineri, proiectul Băncii de Gene, urmează angajările, care se vor face de la 1 iunie. Este vorba despre 12 posturi care vor asigura funcționalitatea instituției, ulterior urmând să se pună mai mare accent pe posturile create pentru activitatea de cercetare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here