Primarul Constantin Toma a niţiat un proiect de hotărâre privind aprobarea Referendumului având ca obiect modificarea hotarelor Unităţii Administrativ Teritoriale Municipiul Buzău şi Unităţii Administrativ Teritoriale Comuna Ţinteşti, în sensul unirii celor două entităţi administrative.

Buzoienii şi localnicii din Ţinteşti vor fi chemaţi la urne în prima duminică a lunii octombrie, atunci când vor vota pro sau contra fuzionării celor două localităţi.

Pentru ca referendumul să treacă este nevoie ca la urne să se prezinte minimum 30% din totalul votanţilor, iar 50%+1 să voteze „pentru”. În caz că votul este pozitiv, în ambele localităţi, rezultatul merge în Parlament, unde se emite o lege, iar unirea devine efectivă.

”Vă rog să fiţi alături de mine pentru a duce această iniţiativă la bun sfârşit. Începând din acest moment, vă invit să fiţi parte activă în campania de informare şi consultare. Dublarea suprafeţei administrative a municipiului Buzău înseamnă dublarea oportunităţilor de dezvoltare a acestuia!”, a scris primarul Buzăului, Constantin Toma.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here