Cu ajutorul câinelui de urmă Rik, polițiștii buzoieni au reuşit să depisteze, la scurt timp după comiterea faptei, un tânăr de 23 de ani, din Ulmeni, bănuit de comiterea unei infracţiuni de tâlhărie.

În noaptea de 07/08 iunie a.c., în jurul orei 23.00, un bărbat a sesizat prin S.N.U.A.U. 112 că tatăl său a fost deposedat, prin acte de violenţă, de o sumă de bani.

De îndată, la faţa locului a fost direcţionată o echipă mixtă, din care a făcut parte şi câinele de urmă Rik, cu sprijinul căruia s-a reuşit identificarea, la scurt timp, a bănuitului de săvârșirea infracțiunii.

Rik a preluat urma și i-a dus pe polițiști direct la imobilul bănuitului, la o distanță de aproximativ 1000 m.

Tânărul ar fi profitat de faptul că persoana vătămată, un localnic în vârstă de 81 de ani, a lăsat ușa imobilului deschisă pe timpul nopţii şi ar fi pătruns în imobil în timp ce bătrânul dormea. Fiind surprins de proprietar în momentul actului infracţional, tânărul ar fi exercitat acte de violenţă asupra bărbatului și i-ar fi sustras o geantă în care era suma de 3000 lei.

Prejudiciul a fost recuperat şi restituit păgubitului.

În urma probatoriului administrat, poliţiştii l-au reţinut pe bănuit pentru 24 de ore sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tâlhărie calificată, urmând ca în cursul acestei zile să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău, cu propunere de sesizare a instanţei în vederea arestării preventive.” , precizează Biroul de Presă al IPJ Buzău. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here