Mai multe percheziții sunt în desfășurare în această dimineață, în cadrul unui dosar de spălare de bani în care este implicat și Florentin Lungu, fost primar al orașului Nehoiu.

florentin lungu e1482430888330

„În această dimineață, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Buzău, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău, efectuează 18 descinderi domiciliare la mai multe locații din județul Buzău, la persoane bănuite de spălarea banilor.

Din cercetări a reieșit că, în perioada 2011 – 2015, 19 bănuiți, administratori și angajați ai unor societăți comerciale cu diverse obiecte de activitate, ca urmare a încheierii de contracte cu o primărie din județul Buzău, contracte de prestări servicii/achiziții bunuri, nereale, ar fi efectuat mai multe operațiuni de retragere numerar, prin intermediul aparatelor de tip ATM și de la ghișeele unor unități bancare, precum și operațiuni de plată între societățile menționate și astfel, ar fi creat un circuit fictiv al banilor instituției.

Ulterior, sumele de bani încasate nelegal ar fi fost direcționate către societăți administrate de persoane cunoscute de primarul în funcție la acea dată dintr-o localitate din județul Buzău.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat de către  persoanele bănuite este de peste 2.500.000 de lei.” , anunță Biroul de Presă al IPJ Buzău. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here