Astăzi a avut loc prima întâlnire de informare cu privire la modalitatea de implementare a legislației naționale de mediu, cu primarii comunelor Mărăcineni, Săpoca, Cernătești, Beceni, Vintilă Vodă, Mânzălesti, Lopătari, Bisoca, respectiv primăriile de pe valea Slanicului.

S–a prezentat importanța reciclării și grupele de deșeuri care pot fi reciclate selectiv. Aceste informații sunt cuprinse într-un pliant care a fost deja predat primăriilor participante și care va fi mai departe distribuit fiecărei gospodării de pe raza județului Buzău, cu ajutorul primăriei și a consiliului local al UAT-ului respectiv.

Întâlnirea  a reprezentat o ocazie bună de schimb de experiență între primari, remarcându-se colaborarea între primăria din Mărăcineni și Cernătești.

La întâlnire au fost prezenți și un reprezentant al Gărzii de Mediu și un reprezentant al Fundației Comunitare Buzău, prin intermediul căreia a fost posibilă realizarea pliantelor informative.

Acțiunea de informare se va continua mâine cu primăriile din sudul Județului Buzău, respectiv: Glodeanu Siliștea, Glodeanu Sărat, Florica, Gherăseni, Țintești, Smeeni, Pogoanele, Scutelnici, Galbinasi, Cilibia, Luciu, Largu, C.A. Rosetti, Rusetu, Padina, Brădeanu.

Participarea la întâlniri a primăriilor a fost aleasă astfel încât să urmărească geografia județului, pentru a genera o colaborare și sprijin reciproc cât mai facile.   

Acțiunea are ca obiectiv conștientizarea importanței reciclării selective atât pe termen scurt cât și pe termen lung, cât și nevoia de a implica în acest proces fiecare cetățean al județului Buzău. , anunță oficialii Prefecturii Buzău.

1 COMENTARIU

  1. Da Domnule mintea romanului cea de pe urma. Cat a trebuit sa se faca un pas asa de mic?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here