Ieri, în intervalul orar 17.00 – 19.00, poliţiştii buzoieni au desfășurat o acțiune în sistem integrat, pe raza întregului județ, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră și menținerea unui climat optim de ordine și siguranță publică.

La activităţi au fost angrenați 75 de polițiști buzoieni din cadrul structurilor rutiere, de ordine publică și de la transporturi, iar acţiunile au avut, în principal, scop preventiv, fiind verificate modul de respectare a normelor rutiere, a celor privind transportul de marfă și de material lemnos.

În urma abaterilor constatate, polițiștii au aplicat 82 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de peste 31.000 lei.

Dintre acestea, 78 de sancţiuni au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor Codului Rutier, o sancţiune pentru nerespectarea Legii 38/2003 privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere şi 14 pentru nerespectarea Legii 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încalcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.  

Au fost reținute 14 permise de conducere şi retrase 3 certificate de înmatriculare, de asemenea, au fost constate și două infracțiuni la regimul rutier.

Totodată, polițiștii au verificat legalitatea transporturilor de material lemnos, iar în urma abaterilor constatate fiind confiscată cantitatea de aproximativ 2 metri cubi de material lemnos.

Astfel de acţiuni vor continua şi în perioada următoare.

Exemplu:

În cadrul acțiunilor desfăşurate, poliţiştii de transporturi au depistat în localitatea Valea Râmnicului, un bărbat de 32 de ani, din Ziduri, care transporta cu o autoutilitară cantitatea de aproximativ 2 m.c. cherestea răşinoase tivită.

Din verificări s-a stabilit faptul că persoana nu deţinea documente legale de provenienţă.

act 1

Conducătorul auto a fost sancţionat conform Legii 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, iar materialul lemnos a fost confiscat şi predat reprezentanţilor ocolului silvic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here