Prima reacție a singurului primar userist din Buzău

0

La câteva ore după ce miniștrii și secretarii de stat USR PLUS și-au dat demisiile din Guvern, singurul primar userist din județul Buzău, Claudiu Constantin, șef al administrației din comuna Lopătari, a încercat să explice atitudinea colegilor săi de la nivel central, în scandul politic din aceste zile.

„Nu sunt apărătorul nimănui și prea puțin mă interesează circul de la guvernare. Dar ce a cerut USR PLUS vizavi de PNDL e de bun simț.

Nu săriți! Stați numai să vă dau un exemplu real, concret, așa cum ne place nouă, primarilor.

În satul Terca din comuna Lopătari e un pod făcut prin PNDL. Nerecepționat încă din cauza problemelor. Podul ăsta are pe mijloc un stâlp de susținere care nu apare în proiect. De ce credeți că e acolo? Haideți că nu e greu 🙂

Pentru că altfel podul pică. Lucrare prin PNDL.

Unii or să zică, „dar asta ține de primar, dacă fostul primar era serios, nu erau probleme”. Așa este, dar chiar vrem să lăsăm astfel de lucruri la mâna primarilor? Eu am moștenit o lucrare proastă, la fel cum în 2024 un primar nou de la PNL poate moșteni același lucru. Și atunci o să i se pară o idee bună criteriile astea mai stricte pe care USR PLUS le cere azi.

Da, avem nevoie ca de aer de finanțări pentru proiecte locale. Dar totodată avem nevoie de lucrări serioase, bazate pe un proces mai transparent și mai riguros de aprobare și verificare. Nu vrem mai multă birocrație, ci bani curați și sprijin logistic pentru lucrurile care dor în zona rurală: drumuri și poduri, rețele de apă potabilă, canalizare și sisteme eficiente de colectare a gunoiului. Fără compromisuri, odată pentru totdeauna.

Putem vorbi oricât despre situația politică, despre cine a greșit în coaliție. Toți au greșit, iar noi în rural suferim consecințele greșelilor altora. Toate partidele eșuează constant în a guverna țara: președinții vor să controleze instituții cheie, prim-miniștri și-o iau în cap și plătesc polițe interne, iar parlamentarii își petrec timpul certându-se pentru că n-are cine să-i tragă de urechi. Și de-asta suntem unde suntem.

Guvernarea trebuie să devină serioasă. Fără campanii interne pe bani publici, fără controlul justiției, fără programe de finanțare făcute pe genunchi, fără circ în Parlament. Guvernare reală, nu ceea ce vedem de decenii.” , este mesajul postat de primarul Claudiu Constantin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here