Ieri, la Consiliul Judeţean, a avut loc o întâlnire pe tema responsabilizării şoferilor care asigură transportul elevilor către şi de la şcoală.

„Poliţiştii din cadrul Biroului Siguranţă Şcolară şi Serviciului Rutier au fost gazdele unei activităţi cu caracter preventiv – informativ ce a avut ca scop responsabilizarea conducătorilor auto ce efectuează transportul elevilor către şi de la şcoală, la activitatea au participat şi reprezentanţi ai Instituţiei Prefectului şi Inspectoratului Şcolar Judeţean Buzău.d2
Dezbaterea a urmărit conştientizarea şi responsabilizarea şoferilor care efectuează transportul elevilor către unităţile de învăţământ cu accent pe respectarea principalelor norme rutiere ce vizează atât siguranţa elevilor, dar şi siguranţa celorlalţi participanţi la trafic.
Consolidarea climatului de siguranță a elevilor continuă să reprezinte o prioritate națională, fiind necesare eforturi conjugate din partea instituțiilor responsabile și o abordare unitară a problematicii la nivelul tuturor unităților administrativ-teritoriale.
De asemenea, conducătorii auto au fost instruiți cu privire la documentele pe care trebuie să le dețină atunci când efectuează astfel de transporturi.
Totodată, poliţiştii au atras atenţia asupra importanţei siguranței unității de învățământ şi folosirea sistemelor de securitate.
Pe lângă recomandările primite, participanţii la întâlnire au adus în discuţie şi o parte dintre problemele cu care se confruntă.
Poliţiştii au reiterat ideea unui parteneriat cu toţi factorii responsabili de siguranţa elevilor şi nu în ultimul rând a noastră, a tuturor.
Activitatea face parte din seria măsurilor iniţiate de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Buzău pentru un nou an şcolar în siguranţă. Acţiuni de acest gen urmând a fi efectuate periodic în anul şcolar 2021 – 2022.” , precizează Biroul de Presă al IPJ.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here