Astăzi, în cadrul Buzău International Arts Festival, organizatorii ne invită la un eveniment special, la ora 17.30, la o întâlnire în premieră absolută la Buzău, cu regizorul Alexander Hausvater, la o cvadruplă lansare de carte, pentru romanele sale:
* Penumbra
* Aici, Radio Eros
* Dor călător
* LUDI
Regizorul canadian de origine română este apreciat pe întreg mapamondul pentru spectacolele pe care le-a creat în multele decenii de activitate. A fost directorul artistic al Teatrului Peacock din Dublin, a fondat Montréal Theatre Lab, al cărui director a fost între anii 1973 și 1979, a condus Teatrul L’Echiquier (1979-1985), iar din 1989 este directorul artistic al Teatrului L’Archipel. Între 1983 și 1987, a fost directorul Festivalului Quinzaine Internationale du Théâtre din Québec.
În 1990, a revenit în România, unde a avut un succes răsunător cu spectacolul ”…au pus cătușe florilor” după F. Arrabal.
În 1993, tot în România, a pus în scenă ”La Țigănci” după Mircea Eliade. De atunci, montează periodic în toate teatrele din România, dar și în alte țări, opera sa teatrală însumând peste 160 de spectacole.

În prezent, locuiește atât în Canada, cât și în București.

Evenimentul are loc în foaierul Teatrului George Ciprian și se va desfășura cu respectarea normelor în vigoare privind limitarea răspândirii pandemiei Covid-19. Participanții vor păstra distanța impusă și vor purta corect masca de protecție, pe toată durata evenimentului.
Accesul este liber, în limita locurilor disponibile.” , au anunțat organizatorii festivalului. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here