În cadrul unei acţiuni desfăşurate în sistem integrat cu judeţele limitrofe pentru prevenirea accidentelor ce se pot produce pe fondul nerespectării regulilor de circulaţie, poliţiştii buzoieni au constatat 2 infracţiuni şi au aplicat aproximativ 400 de sancţiuni contravenţionale.vlcsnap 2021 09 24 11h12m19s323Ieri, în intervalul orar 12.00 – 18.00, poliţiştii cu atribuţii pe linie rutieră din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au acţionat, împreună cu efectivele de poliţie din judeţele învecinate, cu prioritate pe sectoarele de drumuri cu valori ridicate de trafic, utilizând aparatele de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor amplasate în sistem „cascadă”.vlcsnap 2021 09 24 11h12m35s834Poliţiştii au urmărit reducerea riscului rutier, având în vedere că viteza excesivă şi cea neadaptată la condiţiile de drum se numără printre principalele cauze generatoare de accidente de circulaţie.

Au fost angrenaţi poliţişti cadrul Serviciilor rutiere Covasna, Brăila, Prahova şi Ialomiţa şi au fost utilizate 15 aparate radar.vlcsnap 2021 09 24 11h11m40s070Astfel, în urma activităţilor desfăşurate au fost oprite şi verificate în trafic peste 500 de autovehicule şi au fost efectuate peste 100 de testări alcoolscopice.

Poliţiştii au constatat 2 infracţiuni şi au aplicat 391 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 114.850 lei.

Dintre sancţiunile aplicate, 198 au fost pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 7 pentru depăşiri neregulamentare, două pentru încălcarea regulilor privind acordarea priorităţii de trecere, două pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice şi 169 pentru alte abateri la regimul rutier.

De asemenea, poliţiştii au reţinut 43 permise în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, dintre care 32 pentru depăşirea cu mai mult de 50 de km/h a vitezei regulamentare, 7 pentru depăşiri neregulamentare şi câte două pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice, respectiv pentru neacordarea priorităţii de trecere.

De asemenea, în cazul a 9 autovehicule oprite în trafic şi care au prezentat defecţiuni tehnice, poliţiştii au retras certificatele de înmatriculare.

Acţiunea poliţiştilor buzoieni s-a desfăşurat în baza planului de acţiune iniţiat la nivel naţional de către Direcţia Rutieră din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române. , se precizează într-un comunicat transmis de Biroul de Presă al IPJ Buzău. 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here