foto arhivă

Zilele trecute, poliţişti din cadrul Postului de poliţie rurală Tisău, au desfăşurat activităţi pe linia prevenirii şi combaterii delictelor silvice.

Ofițerii au depistat doi bărbaţi de 36 şi 39 de ani, ambii din localitatea Tisău, „în timp ce tăiau fără drept mai mulţi arbori din specia carpen şi fag, dintr-o pădure din localitatea Tisău.
În cauză s-a întocmit dosar penal pentru tăiere ilegală şi furt de arbori conform prevederilor Legii nr. 46/2008 – Codul Silvic, cercetările fiind continuate de către lucrători din cadrul Postului de Poliţie Tisău.

Și poliţiştii din cadrul Secției de poliţie rurală Grebănu, au depistat pe DJ203H, în localitatea Topliceni, un localnic de 51 ani, în timp ce trasporta cu autoutiltara material lemnos de esenţă carpen, ulm şi salcâm, fără a poseda documente legale de provenientă.
Bărbatul fost sancționat contravențional conform Legii 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice.
În ambele cazuri materialul lemnos a fost confiscat de poliţişti şi predat reprezentanţilor ocolului silvic.” , precizează Biroul de Presă al IPJ Buzău. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here