De astăzi, orașul Buzău este, oficial, în scenariul roșu, din cauza depășirii ratei de infectare de 3 cazuri de Covid la mia de locuitori. 

Astfel, certificatul verde va fi permisul de acces la restaurante și cinema, dar sunt în vigoare și alte restricții la evenimente private, de limitare a numărului de participanți.

Potrivit hotărârii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, în spațiile închise sau deschise, competițiile sportive se pot desfășura cu participarea spectatorilor până la 30% din capacitatea maximă a spațiului. Accesul este condiționat de certificatul verde – persoanele care au fost vaccinate anti COVID, au trecut prin boală sau prezintă rezultatul negativ al unui test COVID.  Nunțile și botezurile pot fi organizate cu un număr de maximum 200 de persoane și cu asigurarea unei suprafețe de minimum 2 mp, iar petrecăreții să fie ori vaccinați, ori să aibă un test negativ.

În momentul de față, la nivelul municipiului Buzău, sunt active aproape 500 de cazuri de COVID, cu o rată de infectare de 3.84.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here