Școala Militară de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Aeriene „Traian Vuia” de la Boboc își promovează în continuare elevii, ca exemplu pentru cei care vor să aleagă o carieră militară. 

Cariera militară este pentru mulți pretendenți un vis greu de îndeplinit. Aceasta cere, încă din etapa de accedere, sacrificiu și devotament. Pentru toți cei care nu au lăsat nimic să le stea în cale și care cu hotărâre, efort și disciplină au fost declarați „Admiși” la Școala Militară de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Aeriene „Traian Vuia” dorința de a fi militar a devenit realitate.

Cel mai determinat dintre candidații care au optat pentru programul de formare a maiștrilor militari și care a obținut cea mai mare notă de admitere, respectiv 9,77 este elevul Știrbăt Cosmin-Gabriel:

Cu toate că îmi doresc o carieră militară, am absolvit anul acesta un liceu civil, Colegiul Național „Vasile Alecsandri” Bacău, profil știintele naturii – intensiv engleză. Viziunea asupra armatei nu s-a înfiripat din primii ani de liceu, gândindu-mă mai mult să urmez drumul medicinei. Asemenea multor adolescenți, nu eram hotărât asupra viitorului meu, iar momentul în care examenul maturității se apropia a cerut o decizie bine cântărită.

Aș minți dacă aș spune că vocația armatei nu mi-a fost insuflată, într-o măsură, de tatăl meu, la rândul său cadru militar. El m-a pus la curent cu tot ce înseamnă viața de militar, în special aviația, de la începutul școlii militare până la ziua pensionării, despre atmosfera plăcută la locul de muncă, caracterizată de camaraderie și respect, și despre frumusețile fiecărui aspect al aviației. Astfel, am decis că vreau să simt pe pielea mea experiența acesteia și să mă pot bucura de împlinirea și admirația pe care ți-o oferă statutul de specialist militar.

Probele necesare admiterii s-au dovedit solicitante, dar am trecut ușor peste ele datorită cunoștințelor obținute în liceu, cât și abilităților motrice pe care le-am dezvoltat în trei ani de practică a disciplinei de autoapărare Krav Maga, ce mi-au oferit un al doilea model militar, și anume instructorul meu.

Deja după o lună de trai militar, simt mândria faptului că am ajuns în acest mediu și nu regret o clipă decizia luată. Cu toate că sunt abia la început și mai am multe încercări de trecut, am încredere ca elementele armatei ce nu mi-au fost prezentate încă mă vor captiva la fel de mult precum ceea ce am învățat până acum. Sper că la sfârșitul acestor doi ani să fiu în stare să ajung un membru de încredere al aviației și un specialist cât mai bun în acest domeniu.” – scriu oficialii unității de învățământ militar, pe pagina de facebook a instituției. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here