Pentru că pandemia provocată de virusul SARS COV 2 nu s-a încheiat, Biblioteca Județeană „Vasile Voiculescu” se adaptează în continuare condițiilor, pentru a organiza evenimentele de tradiție.

Astfel, în cadrul proiectului “Bătălia Cărților”, pledoaria prin care concurenţii îşi susţin cartea preferată va fi trimisă sub formă de filmuleţ video, până pe data de 29 octombrie 2021 inclusiv, pe adresa de e-mail a bibliotecii: bjvv@bjvvbuzau.ro. În formularul de trimitere pe e-mail, la subiect, se va trece: PLEDOARIE NUME ŞI PRENUME, anunță reprezentanții instituției de cultură.

Vă reamintim că prin pledoarie înţelegem o expunere orală, argumentată, prin care se motivează alegerea cărţii preferate. Aceasta va fi susţinută liber şi nu va dura mai mult de 3 minute. NU vom lua în considerare filmuleţele care durează mai mult de 3 minute şi nici pe cele care conţin povestirea sau rezumatul operei literare!!! Filmuleţele pot fi realizate cu ajutorul telefonului mobil.

     Criteriile de evaluare a pledoariei sunt:

– abilități de argumentare

– claritatea, coerența și organizarea discursului

– corectitudinea conținuturilor.

     În data de 4 noiembrie 2021 concurenţii vor răspunde unui şir de întrebări pe marginea cărţilor citite. Concursul va fi online. Pentru buna organizare a acestuia precizăm că:

– ora desfăşurării concursului va fi anunţată în timp util, după ce se va discuta cu fiecare concurent în parte.

– întrebările vor avea mai multe variante de răspuns, doar una fiind cea corectă.

– concurenţii vor primi pe e-mail un link care îi va duce la chestionar (pe platforma Wordwall). De aceea este obligatoriu să aibă o adresă de e-mail valabilă.

– este obligatoriu ca aceştia să îşi treacă numele şi prenumele înainte de începerea chestionarului.

– se va lua în calcul prima variantă trimisă.

– pentru departajare se ia în calcul viteza de răspuns.

– prin bifarea răspunsurilor şi prin trimiterea chestionarului va fi generat automat un clasament.

– punctajul obţinut în urma acestui clasament şi nota obţinută după evaluarea pledoariei vor stabili CITITORUL ANULUI.

Garantând confidenţialitatea datelor cu caracter personal, vă comunicăm că, prin trimiterea filmuleţelor video vă daţi acordul pentru folosirea filmuleţelor în vederea promovării acestui concurs.” , precizează oficialii de la Biblioteca Județeană.

Aproape 40 de finaliști

Reamintim că anul acesta Biblioteca Judeţeană „V. Voiculescu” Buzău, instituţie de cultură aflată sub autoritatea Consiliului Judeţean Buzău, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Buzău a lansat o nouă ediție a Concursului de Lectură „Bătălia Cărţilor” se află la cea de-a noua ediție, competiție în care au rămas 38 copii și adolescenți.

Concursul are ca scop promovarea lecturii în rândul copiilor și adolescenților, adresându-se elevilor de gimnaziu și celor de liceu. În acest an, în premieră, desfășurăm și Bătălia cărților în limba franceză, pentru elevii de liceu.

În perioada iunie-septembrie 2021 elevii buzoieni au putut să se înscrie la sediul central al Bibliotecii Județene „V. Voiculescu. Potrivit regulamentului, concurenții au citit cele 10 cărți (respectiv 5 la secțiunea franceză) incluse în concurs, pentru fiecare grupă de vârstă, până la sfârșitul lunii septembrie, cărțile putând fi împrumutate de la Biblioteca Județeană „V. Voiculescu”.

Odată cu înscrierea în concurs, fiecare participant a primit o fișă de lectură în care a notat impresiile despre cartea citită. Fișele de lectură ale concurenților au fost  evaluate de un juriu și, în funcție de originalitatea conținuturilor și corectitudine gramaticală, au fost selectate cele mai bune. Concurenții cu cele mai bune fișe de lectură s-au calificat în finala Concursului „Bătălia Cărţilor” din luna octombrie., au mai precizat reprezentanții instituției, într-un comunicat de presă.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here