Primăria comunei Calvini intenționează să angajeze un mediator sanitar, pentru a face față nevoilor populației, în majoritate de etnie romă.

Autoritățile locale au scos la concurs un post de mediator sanitar, persoană care are un rol esențial în educația sanitară a unei comunități și nu numai. 

Înscrierile au început luni, iar termenul limită de depunere a dosarelor este 29 octombrie. 

Iată anunțul făcut de Primăria Calvini: 30191 ANUNT SITE PRIMARIE PDF pages to jpg 0001 30191 ANUNT SITE PRIMARIE PDF pages to jpg 0002 30191 ANUNT SITE PRIMARIE PDF pages to jpg 0003

Prin legislația actuală,mediatorul sanitar facilitează accesul non discriminatoriu al persoanelor aparțințâd grupurilor vulnerabile la servicii de sănătate de calitate, cultivă încrederea între autoritățile sanitare/medicale și beneficiari, alte agenții ale administrației locale, promovează sănătatea în comunitate și informează și educă membrii comunității prin respectarea măsurilor de igienă. Mediatorul sanitar contribuie la informarea cadrelor sanitare/medicale despre obiceiurile și tradițiile grupurilor minoritare din comunitate și este o persoană care mijlocește relația dintre persoanele vulnerabile și autoritățile locale sanitare și instituțiile de protecție socială.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here