O buzoiancă, în vârstă de 42 de ani, după ce a fost agresată de fostul soț, a amenințat, aseară, că se va arunca de la etajul 10 al apartamentului său, situat în zona centrală a orașului Buzău. Imediat după ce a fost sesizată tentativa de suicid, forțele de ordine au mers la fața locului, iar negociatorii au început discuțiile cu femeia. Din fericire, specialiștii au convins-o pe buzoiancă să renunțe la gest. 

În seara de 27 octombrie a.c., în jurul orelor 22.00, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Buzău au fost sesizați, prin apel 112, despre faptul că într-un imobil din municipiul Buzău, o femeie s-ar fi închis într-o cameră a locuinței și amenință că se va arunca în gol de la etajul 10 al blocului.

De îndată, la fața locului s-au deplasat polițiști, împreună cu un negociator din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale precum și pompieri din cadrul I.S.U. Buzău și un echipaj medical de urgență.

Negociatorul a intervenit procedural pentru detensionarea situației, reducerea nivelului de anxietate și stabilirea unui echilibru între planul emoțional și rațional al femeii, astfel că, în urma discuțiilor purtate cu acesta, femeia în vârstă de 42 de ani a fost convinsă să renunțe la gest.c3 1 e1635401868349Totodată, din cercetări s-a stabilit că apelantul, un bărbat de 53 de ani, din Buzău, în urma unui conflict familial ar fi agresat-o pe fosta soție, actualmente concubină.

De asemenea, având în vedere aspectele constatate, în conformitate cu prevederile Ordinul MAI nr. 146/2018, privind modalitatea de gestionare a cazurilor de violență domestică, s-a procedat la evaluarea situației de fapt pe baza formularului de evaluare a riscului, persoana vătămată opunându-se emiterii unui ordin de protecție provizoriu.

Având în vedere starea femeii, aceasta a fost  transportată la spital pentru îngrijiri medicale de specialitate.

În cauza, polițiștii au deschis un dosar penal iar cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de violență în familie., precicează Biroul de Presă al IPJ Buzău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here