Ieri, la Seminarul Teologic Ortodox „Chesarie Episcopul” din municipiul Buzău, a avut loc o nouă sesiune a examenului de capacitate preoțească pentru absolvenții de Teologie Pastorală care doresc să ocupe un post clerical vacant în Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei.

La concurs s-au prezentat 22 de candidați.

Comisia de evaluare a fost formată din părinți consilieri de la Centrul Eparhial și din preoți profesori de la Seminarul Teologic buzoian.

Examenul a constat dintr-o probă scrisă, la Teologie Dogmatică, și una orală, în cadrul căreia au fost verificate cunoștințele din mai multe discipline: Liturgică, Tipic, Pastorală, Omiletică, Catehetică, Muzică bisericească, Drept canonic și Administrație parohială. Cele două probe de concurs au fost precedate de un test psihologic eliminatoriu.CQ2B7752Media de promovare a examenului de capacitate preoțească este minimum 7,00. Acest examen are valabilitate un an de zile pentru candidații care obțin media sub 9,00 și doi ani pentru cei care obțin cel puțin media 9,00. , au precizat oficialii Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei. 

sursă foto: Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here