În contextul scumpirii istorice a prețului la gigacalorie pentru buzoienii cu apartamentele încă racordate la sistemul centralizat, primarul Constantin Toma a ținut să transmită un mesaj public, prin care justifică situația, face o paralelă cu problemele din alte orașe din țară și pune în contrapartidă politica energetică adoptată în unitățile de învățământ din municipiu. 

Dragi buzoieni,

Azi vă informez despre situația furnizării de energie termică în sistemul centralizat, dar și la școlile și grădinițele din Buzău.

Față de alte orașe mari din țară, Buzăul stă bine, atât la garantarea furnizării de energie termică, dar și din punct de vedere al susținerii financiare a acesteia.

Avem o creștere a prețului la gaze naturale de numai 97%, preț ce se va menține până pe 30 septembrie 2022, deoarece achiziția cantității de gaze necesare a fost făcută pe bursă, încă din luna iunie 2021.

De asemenea, faptul că s-au montat centrale termice moderne la fiecare școală încă din toamna trecută, ne asigură atât furnizarea de căldură la parametri optimi, dar și reduceri de costuri foarte mari.

Prețul gigacaloriei pentru populație va crește cu doar 51% față de iarna trecută, dar cel mai important este că toți cetățenii vor avea siguranța acestui serviciu vital!, este mesajul edilului-șef buzoian, la postarea în care atașează și un material video. 

AICI PUTEȚI VEDEA MATERIALUL!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here