Aproape 400 de amenzi au fost aplicate și 44 de permisie auto au fost reținute, în urma acțiunilor desășurate în weekend de polițiștii buzoieni de la Rutier. Cele mai multe dintre abateri au fost la regimul de viteză legală, dar au existat și situații în care șoferii au rămas fără carnete pentru că au condus sub influența băuturiolor alcoolice. Valoarea totală a sancţiunilor aplicate în weekend a fost de peste 160.000 de lei.

Aparatele etilotest au indicat consumul de alcool în 6 cazuri. În cazul a două conducători auto, alcooltestul a înregistrat valori sub 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, așa că șoferii s-au ales cu suspendarea dreptului de a conduce.

În alte patru situaţii, poliţiştii au întocmit dosare penale pentru conducerea unor vehicule sub influenţa alcoolului şi conducere fără permis de conducere.

Un alt dosar penal a fost întocmit de polițiști pentru conducerea unui vehicul având permisul de conducere suspendat.

Cea mai mare valoare a alcoolemiei – 0,76 mg/l alcool pur în aer expirat, este cazul unui bărbat de 36 de ani din Pătârlagele, depistat de poliţişti conducând un autoturism pe DN10, în localitatea de domiciliu. Bărbatul a fost condus la o unitate medicală pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei., au precizat reprezentanții Biroului de Presă al IPJ Buzău. 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here