Un vârstnic buzoian a fost amendat cu 1500 de lei, pentru că a abandonat un pui de pisică, aruncându-l în stradă din mașină, iar micuța felină a fost apoi la un pas de a fi linșată de doi câini maidanezi, dar a reușit să scape, ca prin minune.bpa2

Tot incidentul a fost suprins de o cameră de supraveghere situată în zona în care bărbatul a ales să abandoneze puiul de pisică.

VEZI AICI! ATENȚIE, IMAGINI CU IMPACT EMOȚIONAL!

Iată precizările făcute de Biroul de Presă al IPJ Buzău:

Ieri, în urma apariţiei în mediul online a unei înregistrări video în care se observa un şofer în timp ce abandona un pui de pisică pe care îl transportase în maşină, poliţiştii de Biroul pentru Protecţia Animalelor s-au sesizat din oficiu şi au demarat verificări.

Astfel, poliţiştii au stabilit că protagonistul este un buzoian, în vârstă de 70 de ani, care ar fi abanadonat puiul de pisică pe o stradă din localitatea Verneşti.ss pisoi 2Comportamentul bărbatului a fost surprins de un sistem de monitorizare video.

Pisoiul a fost găsit la o localnică, iar poliţiştii au primit garanţia că acestuia îi sunt asigurate cele necesare conform cadrului legislativ incident în domeniu. Femeia a menţionat că va păstra puiul, anagajându-se să îi ofere adăpost şi hrană.bpa1 censored 1Bărbatul care a abandonat puiul a fost depistat în trafic de poliţiştii Biroului Protecţia Animalelor.

Acesta a fost sancţionat cu amendă contravenţională pentru încălcarea prevederilor Legii 205/2004 privind protecţia animalelor şi, totodată, i-au fost reprelucrate oblicaţiile legale ce îi revin ca şi deţinător de animale.” 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here