Președintele PSD, buzoianul Marcel Ciolacu, oferă câteva repere ale condițiilor pe care le impune partidul la negocierile cu PNL, în privința formării unui nou guvern, una dintre acestea referindu-se la modificarea politicii de impozitare. 

Am enunțat înaintea începerii negocierilor pentru formarea noului guvern un principiu simplu: taxe mai mari pentru bogați și beneficii pentru cei cu venituri reduse si medii.

Cine deține vile impresionante cu piscină, cine își permite să aibă iaht și schimbă an de an limuzinele de lux nu va suferi prea tare din pricina creșterii cu câteva procente a impozitului. În schimb, în cazul salariaților cu venituri mici din companiile private, creșterea veniturilor – nu doar prin majorarea salariului minim, care este obligatorie – inclusiv printr-un sistem de mărire a deducerilor pentru familiile cu copii ar putea aduce un plus de 3-400 de lei lunar. Iar pentru familiile în care fiecare dintre părinți câștigă în jur de 2500 de lei net, acești bani în plus chiar contează!

Am putea genera, doar prin acest sistem simplu de deduceri, creșterea veniturilor a 85% dintre salariați cu un impact bugetar marginal ce nu depășește 0,2% din PIB., a declarat Marcel Ciolacu, într-o postare pe pagina sa de facebook, la care atașază un articol-editorial

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here