Doi tineri din Viperești au ajuns în arestul Poliției buzoiene, după ce au fost interceptaţi în trafic, ieșind apoi la iveală un adevărat palmares de furturi de și din auto, în special de catalizatoare. 

În ziua de 12 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Postului de poliție Pârscov au depistat în localitatea Măgura un autoturism cu doi ocupanţi, în vârstă de 21, respectiv 22 de ani, ambii din Viperești, bănuiţi de săvârşirea mai multor furturi.

În urma controlului autovehiculului, în autoturism au fost găsite documente care atestau vânzarea de catalizatoare către o societate comercială.

Din cercetări a reieşit că, în perioada 15 octombrie – 11 noiembrie a.c.,cei doi ar fi sustras 2 autoturisme, 15 catalizatoare, 2 sisteme audio şi medii de stocare. Autoturismele ar fi fost sustrase tot în scopul procurării catalizatoarelor, după care bănuiţii le-ar fi abandonat.WhatsApp Image 2021 11 15 at 14.04.50Persoanele vătămate în cazul acestor furturi au vârste cuprinse între 23 și 53 de ani şi sunt din Pătârlagele, Siriu, Pănătău, Pârscov și Vadu Pașii.

Prejudiciul total a fost estimat de părţile vătămate la 17.000 de lei, activităţile de recuperare integrală a acestuia fiind în derulare.

De asemenea, în urma verificărilor în bazele de date specifice, poliţiştii au constatat că şoferul maşinii interceptate nu figura ca deţinător de permis de conducere.

Cei doi tineri au fost reținuți pentru 24 de ore, pe bază de ordonanţă, pentru săvârșirea infracțiunilor de furt și furt calificat.

Ulterior, judecătorul de drepturi şi libertăţi a dispus faţă de aceştia măsura arestului preventiv pentru 30 de zile.

Polițiștii continuă cercetările în vederea stabilirii întregii activități infracționale a bănuiților., precizează Biroul de Presă al IPJ Buzău. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here