Ieri, 65 de kg de articole pirotehnice din categoriile P1, F2 și F3 au fost confiscate de polițiștii buzoieni, în urma unor controale tematice efectuate de ofițerii de la Biroul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase. Cu sprijinul polițiștilor din cadrul Poliției municipiului Râmnicu Sărat, aceștia au acţionat în municipiul Râmnicu Sărat pe linia prevenirii şi combaterii evenimentelor negative ce ar putea fi generate de încălcarea normelor legislative ce reglementează desfăşurarea operaţiunilor cu obiecte artizanale şi de distracţie pe bază de amestecuri pirotehnice.

În urma verificărilor au fost depistați 2 tineri de 27 și 16 ani, ambii din Podgoria, având asupra lor mai multe articole pirotehnice, pe care ar fi intenționat să le comercializeze.WhatsApp Image 2021 11 16 at 08.45.45 3Poliţiştii au descoperit 1100 de articole pirotehnice, din categoriile P1, F2 şi F3, cu o greutate totală de 65 de kg, pe care le-au ridicat în vederea continuării cercetărilor.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de orice operaţiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept, conform Legii nr. 126/1995 privind regimul materiilor explozive., precizează Biroul de Presă al IPJ Buzău. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here