Ajunse la un preț exploziv, polițele RCA ar putea să revină la un nivel acceptabil, dacă va fi adoptat un proiect de lege care prevede anumite reglementări prin care societățile de asigurări nu vor mai putea practica prețuri atât de piperate, așa cum se întâmplă acum.

Deputatul Gabriel Avrămescu, președintele PNL Buzău, a anunțat că a inițiat un proiect de act normativ în acest sens: 

Pentru că #ÎmiPasă, am inițiat modificarea Legii RCA pentru blocarea exploziei prețurilor la polițe!

După ce ASF a ridicat licența #CityInsurance și a decis să formuleze cerere de faliment pe numele companiei de asigurări, creșterea prețurilor a devenit inevitabilă în condițiile în care City Insurance domina piața RCA până la momentul falimentului (70% din totalul camioanelor înregistrate în România).257688216 282059680594943 5595594383829739584 nAstfel că, majorarea de tarife a explodat afectându-i atât pe șoferii amatori, dar îndeosebi pe transportatori.

Schimbăm legea și, astfel, asiguratorii RCA vor fi obligați să nu depășească tarifele de referință ale #ASF, astfel că:

– prețul de referință, actualizat din 6 în 6 luni de Autoritatea de Supraveghere Financiară, va funcționa ca nivel maximal al cuantumului polițelor de asigurare, aplicat atât persoanelor fizice, cât și juridice.

Modificarea legislativă urmărește, totodată, descurajarea asigurătorilor RCA de a majora tarifele polițelor prin sancționarea cu majorarea amenzii pentru faptele asigurătorilor RCA, de la 50.000 lei la 500.000 lei pentru cei care nu se supun prevederilor legale.
***
Proiectul de lege se află, în prezent, la Senat, urmând să ajungă la Camera deputaților, forul decizional. , a anunțat parlamentarul buzoian, într-o postare pe pagina sa de facebook. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here