În minivacanța ce a trecut, aproximativ 280 de poliţişti au acţionat zilnic în sistem integrat, pentru menţinerea climatului de siguranţă publică și au constatat în flagrant 14 infracţiuni şi au aplicat peste o mie de sancțiuni contravenționale. Polițiștii au avut sprijinul jandarmilor. 

În această perioadă au fost organizate 23 de acţiuni punctuale cu efective mărite pentru prevenirea şi combaterea fenomenului infracţional de orice natură.

Pentru neregulile constatate au fost aplicate 1150 de sancțiuni contravenționale, dintre care 98 pentru nerespectarea Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Valoare totală a sancţiunilor a fost de 437.245 de lei.

Pentru prevenirea accidentelor rutiere şi pentru fluidizarea traficului, peste 210 poliţişti rutieri au acţionat  pe drumurile din judeţ.

Au fost reţinute 77 de permise de conducere auto, fiind retrase şi 14 certificate de înmatriculare.

În total, în urma activităţilor desfăşurate în această perioadă, poliţiştii buzoieni au constatat în flagrant delict 14 infracţiuni.

În continuare, polițiștii buzoieni vor acționa pe raza întregului județ, pentru prevenirea faptelor antisociale în perioada premergătoare sărbătorilor de iarnă.

Recomandăm cetățenilor să respecte în continuare prevederile legale pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de Covid-19, respectiv păstrarea distanţării fizice, purtarea măştii de protecție, limitarea expunerii în spaţii aglomerate, precum și a celorlalte norme legale în domeniul ordinii și liniștii publice și a circulației pe drumurile publice., anunță Biroul de Presă al IPJ Buzău. 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here