Am ales SĂ MĂ ÎNTORC ACASĂ și să fac tot posibilul ca buzoienii să nu mai fie nevoiți să plece în alte localități sau peste hotare! Este datoria mea și a tuturor parlamentarilor să venim în fața buzoienilor cu bilanțul activității din Parlamentul României, la un an de la alegerile parlamentare. , scrie parlamentarul buzoian Gabriel Avrămescu, la începutul sintezei sale pe tema activității din acest an. 

A fost un an foarte dificil pentru toți românii și majoritatea măsurilor promovate, fie de guvernul liberal, fie de parlamentari, s-au axat pe combaterea pandemiei COVID, sprijinirea sectoarelor afectate de criza sanitară și implementarea Planului Național de Redresare și Reziliență (#PNRR) Cu toate acestea însă, am reușit să implementăm mai multe proiecte foarte importante pentru Buzău. Dezvoltarea județului, respectiv modernizarea infrastructurii rutiere, creșterea nivelului de trai, atragerea de investitori, dezvoltarea economică și socială, reprezintă obiective pe care le voi urmări și în următorii trei ani de mandat. , a menționat șeful liberalilor buzoieni, care a venit și cu alte exemple:

Am făcut un pas important, chiar dacă mulți mi-au spus că nu voi reuși, dar m-am încăpățânat să cred în visul meu. Am luptat pentru un gând în legătură cu viitorul Buzăului și anume, tinerii să-și continue studiile și să aibă un motiv în plus să rămână #acasă.

Și am reușit! Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați a deschis o filială la #Buzău cu 3 facultăți.

Un alt proiect important pentru Buzău, pentru care am pledat și care este în procedură de evaluare a participanților la licitație, este construcția a 63 de km de autostradă compusă din trei loturi între Ploiești și Buzău (Dumbrava – Mizil, Mizil – Pietroasele și Pietroasele – Buzău). Un proiect esențial pentru dezvoltarea Buzăului mai ales că, legătura București-Buzău, prin #A7, este ușa către dezvoltare a regiunii Moldova.

Am reușit, alături de colegii mei, să ducem la îndeplinire lucrări de infrastructură de transport care păreau să nu se finalizeze vreodată.

După 10 ani, cel mai important drum de legătură dintre Buzău-Brașov a fost redat circulației autovehiculelor de mare tonaj. Peste 5,2 milioane de lei au fost investite, în lucrări de consolidare, pentru ca viaductul #Giurca să fie redat traficului greu.

Îmi amintesc că una dintre vizitele pe care le-am făcut la viaductul de la #Siriu s-a desfășurat în noiembrie, anul trecut, atunci când am mers împreună cu directorul general adjunct #CNAIR și directorul general #DRDP București și am discutat cu responsabilii de lucrări despre evoluția construcției. Anul acesta, Viaductul de la #Siriu, un drum extrem de important pentru buzoieni, dar mai ales pentru transportatorii care tranzitează zona, a fost redat circulației după trei ani de la începerea lucrărilor de consolidare.258541849 281936997273878 3182627785151450918 n

Am promis și am făcut, dar mai avem multe de făcut pentru a scoate Buzăul din izolare economică!

În paralel cu implicarea mea în proiectele pentru Buzău, activitatea mea în Parlamentul României a continuat cu o serie de inițiative legislative printre acestea:
– modificarea Legii #RCA pentru blocarea exploziei prețurilor la polițe,
includerea Ținutului Buzăului în programul #ITI (Investiții Teritoriale Integrate),
scăderea de la 19 la 5% a TVA-ul pentru lemnele de foc printr-o completare adusă la Legea privind Codul Fiscal.

De asemenea, am fost coinițiator al legii prin care instituţiile publice au fost obligate să nu mai solicite copii ale unor acte ale cetățenilor și astfel am reușit să mai facem un pas în reforma digitalizării.

Buzoienii sunt cei care m-au ales să-i reprezint în Parlamentul Romaniei – Camera Deputatilor, așadar, am datoria să prezint raportul meu de activitate în calitate de deputat de Buzău.

Pe lângă cele peste 100 de audiențe susținute la cabinetul de parlamentar, am adresat 12 întrebări și interpelări către mai multe ministere și instituții, am inițiat 22 de propuneri legislative, am susținut 4 declarații politice în plenul Parlamentului., a adăugat deputatul Gabriel Avrămescu, pe pagina sa de facebook, invitându-i pe buzoieni să conspecteze site-ul www.cdep.ro, unde pot găsi mai multe despre activitatea sa parlamentară din 2021. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here