Autorul unei crime săvârșite în urmă cu aproape nouă ani a fost identificat, după ce un coleg de celulă (ambii fiind arestați pentru tâlhărie) l-a dat în vileag, în urma unui conflict iscat între cei doi. 

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău au dispus la data de 20.12.2021 trimiterea în judecată a inculpatului P.D. pentru săvârșirea infracțiunilor de omor deosebit de grav, tâlhărie și violare de domiciliu, fapte săvârșite sub incidența dispozițiilor vechiului Cod penal.

În fapt, în sarcina acestuia s-a reținut că în noaptea de 18.01.2013, pe fondul consumului de alcool, a pătruns fără drept in locuința victimei B.E., în vârstă de 89 de ani, ce se afla imobilizată la pat din cauza unor afecțiuni din perioada copilăriei, după care i-a aplicat mai multe lovituri în zona feței și brațelor, cauzându-i fracturi ale acestora, pentru a-i remite banii pe care-i încasase cu titlu de indemnizație de handicap și pensie de agricultor, iar după sustragerea sumei de 500 lei, a sugrumat victima prin comprimarea gâtului cu palmele, cauzându-i decesul. 

Cercetările au fost declanșate la data de 19.01.2013 (aproximativ cu 9 ani în urmă), când organele de poliție au fost sesizate că numita B.E., în vârstă de 89 de ani, a fost găsită decedată la locuința sa din comuna Breaza, județul Buzău, prezentând urme de violență, necropsia efectuată stabilind că decesul s-a produs urmare unei agresiuni.

La data respectivă, cercetările efectuate nu au condus la identificarea autorului faptei, însă ele au fost continuate până în prezent, ocazie cu care urmare unor activități complexe  desfășurate de procurorul criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău,  împreună cu lucrătorii de poliție din cadrul I.P.J. Buzău – Serviciul de Investigații Criminale,  folosindu-se tehnici și metode de investigație specifice, s-a reușit descoperirea autorului faptei în persoana numitului P.D., în vârstă de 31 de ani la data săvârșirii faptei, persoană cu antecedente penale, din aceeași localitate cu victima.

În baza probatoriului administrat, la data de 20.12.2021 s-a dispus trimiterea in judecată a inculpatului pentru săvârșirea celor 3 infracțiuni,    solicitându-se instanței de judecată arestarea preventivă a inculpatului pentru o perioadă de 30 de zile, propunere ce a fost admisă prin încheierea judecătorului de cameră preliminară din data de 22.12.2021., se menționează în comunicatul de presă transmis de Parchetul de pe lângă Tribunalul Buzău. 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here