Ieri, la sediul Inspectoratului Județean de Jandarmi Buzău, cu participarea prefectului Daniel Țiclea și a șefilor altor structuri ale MAI, comandantul unității, colonelul Virgil Cueru, a prezentat bilanțul activităților pe anul 2021. 

Acțiunile pe linia activităților de prevenire s-au axat pe conștientizarea populației privind necesitatea  respectarii măsurilor instituite pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid- 19.

Rezultatele celor 8522 misiuni pot fi prezentate sintetic prin aceea că au fost constatate 205 de infracțiuni, atât în acțiuni proprii, cât și în patrule mixte, în cooperare cu polițiști, respectiv au fost aplicate peste 5440 de sancţiuni contravenţionale, amenzile însumând aproape 1288000 de lei. În urma acestor activități au fost confiscate 27,79 mc masă lemnoasă, respectiv 18720 țigarete.

Pe parcursul anului 2021, personalul din cadrul posturilor montane au executat un număr de 10 acțiuni pentru căutare-salvare a 31 de persoane aflate în dificultate sau rătăcite în mediul montan, iar în două situații a fost nevoie de acordarea primului ajutor medical și transportul persoanelor până la locul unde au fost preluate de echipajele medicale specializate.

În ceea ce privește semnalarea prezenței animalelor periculoase, s-a intervenit la un număr de 17 cazuri semnalate prin 112 care s-a sesizat prezența urșilor în mediul intravilan, precum și 10 situații ce au implicat prezența altor specii de animale sălbatice.

Inspectoratul de Jandarmi Județean Buzău a asigurat paza şi protecţia instituţională la 22 obiective date în competenţă prin Hotărâre de Guvern sau ordine ale eșaloanelor superioare.

În anul 2021, au fost executate 100 de transporturi de bunuri și valori în beneficiul Trezoreriei Buzău. De asemenea, I.J.J. Buzău a monitorizat un număr de 119 transporturi de bunuri și valori executate de alte IJJ-uri care au tranzitat județul nostru.

Tot în anul 2021, au fost executate un număr de 11 transporturi de produse cu caracter special constând în armament și muniție în beneficiul unității și 38 de transporturi de însoțire de rachete antigrindină.

În perioada  supusă analizei, efectivele din cadrul structurii  de acțiuni speciale și antiteroriste au desfășurat un număr de 17 acțiuni speciale  desfășurate în sprijinul S.C.C.O. Buzău.

Acestea sunt doar câteva dintre datele pe care inspectorul şef al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Buzău le-a prezentat luni în cadrul activităţii de evaluare a inspectoratului pe anul 2021, care s-a defăşurat la sediul unității.WhatsApp Image 2022 01 18 at 12.31.59 1

Activitatea s-a desfăşurat în cadru restrâns, cu respectarea normelor sanitare, în sistem on-line cu Inspectoratul General al Jandarmeriei Române, în sala de ședințe a unității participând, alături de comanda inspectoratului, prefectul județului Buzău, domnul Țiclea Daniel-Marian și șefii structurilor Ministerului Afacerilor Interne din județul Buzău.

Deși provocările în domeniul misiunilor specifice au fost multiple și complexe, nu au fost înregistrate evenimente cu impact semnificativ  asupra climatului de ordine publică, majoritatea situațiilor apărute fiind soluționate în mod eficient prin Dialog.

Printre principalele direcții de acțiune pentru anul 2022 stabilite la nivelul inspectoratului se regăsesc reducerea deficitului de personal, consolidarea nivelului de formare profesională și îndeplinirea în condiții optime a  tuturor misiunilor încredințate., se precizează într-un comunicat transmis de Biroul de Presă al Jandarmeriei Buzău. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here