În contextul preluării de către Franța a președinției Consiliul Uniunii Europene, președintele Camerei Deputaților, buzoianul Marcel Ciolacu, a avut o întrevedere cu Ambasadorul Republicii Franceze la București, Laurence Auer. 

I-am transmis doamnei Ambasador că, în virtutea relațiilor bilaterale foarte bune, cu legături istorice, culturale și de prietenie profunde, consolidate prin parteneriatul strategic franco-român să facem din aderarea României la spațiul Schengen o prioritate în timpul mandatului președinției franceze a Consiliului UE.

De asemenea, am salutat intenția președintelui Macron de a trimite trupe în România, în contextul demersurilor NATO de asigurare a protecției frontierei de Est a Alianței.

La rândul nostru, vom susține obiectivele propuse de Franța în perioada deținerii președinției, cu accent pe protejarea modelului economic și social european, creșterea capacității UE de a gestiona crize și consolidarea rolului Uniunii în vecinătatea sa., a declarat președintele PSD, Marcel Ciolacu, după întâlnirea cu înaltul diplomat francez. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here