Viața a două fetițe de 9 și 11 ani (verișoare) a luat o întorsătură dramatică, după ce unchiul lor le-a ademenit cu dulciuri în casa lui, apoi le-ar fi abuzat sexual. Sunt acuzațiile formulate de anchetatori, în baza unor probe concludente, motiv pentru care bărbatul, în vârstă de 37 de ani, din Blăjani, a primit mandat de arestare pe o perioadă de 30 de zile. Decizia a fost luată ieri de judecători, după ce individul fusese reținut pentru 24 de ore, sub acuzația de viol. 

Cele două fetițe au fost preluate într-un centru special din rețeaua de protecție a copilului, urmând a fi evaluate și consiliate. 

Din punct de vedere psihologic, se va realiza o evaluare psihologică detaliată a victimelor minore pentru a se stabili gradul de afectare psihică, în urma evenimentului traumatic petrecut și, în funcție de nevoile identificate, se vor acorda servicii de specialitate. Afectarea psihică în urma unui astfel de abuz variază în funcție de mai mulți factori: intensitatea și gravitatea traumei, susținerea afectivă a familiei, gradul de dezvoltare cognitivă, climatul social în care trăiesc minorele, prieteniile, școala, comunitatea, caracteristicile temperamentale, comportamentale și de atitudine față de propria persoană necesare depășirii momentului critic al traumei dar și a efectelor pe termen mediu și lung a acestora. , precizează Cristina Niculescu, șeful Serviciului pentru Intervenție în Domeniul Asistenței Sociale, Evaluare și Consiliere din cadrul DGASPC Buzău. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here