Ieri, zeci de copii de la grădinița și școala din Costești s-au bucurat de o activitate preventivă organizată de poliţişti din cadrul Biroului Siguranţă Şcolară, Serviciului Rutier şi de la Postul de poliţie din localitate. Acțiunea s-a desfășurat cu ajutorul laboratorului mobil de educație rutieră. WhatsApp Image 2022 04 08 at 08.24.08 3Poliţiştii au discutat cu aproximativ 90 de preşcolari şi şcolari cu privire la activităţi specifice muncii de poliţie şi pentru promovarea comportamentului preventiv în trafic şi nu numai.

Mesajele au fost transmise prin joc  – „Așa da! Așa nu!”.WhatsApp Image 2022 04 08 at 08.24.08 1De asemenea, le-au fost transmise recomandări preventive referitoare la mersul cu bicicleta, cu rolele, precum și la comportamentul pe care trebuie să îl aibă în mijloacele de transport sau la locul de joacă. Au fost abordate și aspecte referitore la măsurile preventive pe care elevii trebuie să le urmeze acasă, la școală și pe stradă.WhatsApp Image 2022 04 08 at 08.24.08Cei mici au fost receptivi şi şi-au însuşit cu uşurinţă recomandările transmise de poliţişti, dovadă fiind şi întrebările pe care le-au adresat oaspeţilor în uniformă.

Totodată, copiii au fost mici actori în joculețe şi povești, specifice vârstei., transmite Biroul de Presă al IPJ Buzău. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here