IPJ Buzău anunță că, în urma activităților desfășurate la nivelul județului Buzău au fost aplicate aproape 300 de sancțiuni contravenționale pentru abateri rutiere și au fost reținute 40 de permise de conducere, dar au fost întocmite și mai multe dosare penale în urma sesizării unor infracțiuni. 

În perioada 22 – 25 aprilie a.c., pentru asigurarea climatului de ordine şi siguranţă publică, polițiștii  buzoieni au desfășurat 14 acțiuni și controale, intervenind la 152 de evenimente, majoritatea sesizate prin S.N.U.A.U. 112.

În urma acţiunilor desfăşurate, au fost întocmite 54 de dosare penale ca urmare  a infracţiunilor sesizate, dintre care 16 contra persoanei, 19 contra patrimoniului, 10 la regimul siguranței rutiere şi 9 pentru alte genuri de infracţiuni.

De asemenea, au fost prinse în flagrant delict 5 persoane bănuite de comiterea de infracțiuni.

Polițiștii au intervenit și au aplicat 460 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 292 de sancțiuni pentru abateri la regimul circulației pe drumurile publice.

Valoarea totală a sancţiunilor aplicate este de 208.735 de lei.

Ca măsuri complementare, au fost retrase 40 permise de conducere, din care 5 pentru consum de alcool și 25 pentru viteză, iar 10 pentru alte abateri.

Nu au fost înregistrate evenimente deosebite, observându-se o scădere de 50% faţă de valorile înregistrate în anul precedent în ceea ce priveşte faptele sesizate care intră sub incidenţa legii penale sau de altă natură.

În ceea ce priveşte riscul rutier, pe drumurile publice care tranzitează judeţul Buzău nu au avut loc evenimente rutiere de grave consecinţe, în ciuda unor valori de trafic ridicate.

Aşadar mulțumim buzoienilor, care au respectat legea, contribuind astfel la menținerea unui climat de liniște și siguranță!, precizează Biroul de Presă al IPJ Buzău. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here