sergiu  Judecătorii Tribunalului Ialomiţa i-au dat sentinţa în dosarul infracţiunilor economice, comise de Sergiu Băhăian şi cei 25 de complici ai săi.

Băhăian, fost patron al societăţii Sabina Product şi fost patron al clubului Gloria Buzău, a fost condamnat la 20 de ani de închisoare pentru omor şi instigare la omor, în timp ce acoliţii săi au primit fiecare pedepse cuprinse între opt şi zece ani de închisoare, pentru înşelăciune.

Sentinţa nu este definitivă şi a fost atacată cu recurs la Curtea de Apel Bucureşti. Potrivit lui Valentin Şlepac şi lui Adrian Grigoraş, complici ai lui Băhăian, acesta ar fi fost de o cruzime rar întâlnită când cineva dădea semne că i-ar putea pune în pericol „afacerile“. În urmă februarie 2010, Valentin Şlepac şi Adrian Grigoraş – acuzaţi că ar fi executat ordinele de a ucide date de omul de afaceri Sergiu Băhăian- au dat mărturii detaliate procurorilor DIICOT Constanţa despre modul în care au comis fiecare crimă dintre cele patru pentru care sunt acuzaţi.

Declaraţiile celor doi au fost decisive pentru magistraţii constănţeni care au decis, la începutul lunii februarie 2010, arestarea preventivă a lui Sergiu Băhăian pentru instigare la omor deosebit de grav. În ciuda încercărilor de a nega orice implicare în ucideri la comandă, Sergiu Băhăian a primit mandat de arestare şi pentru acuzaţia de instigare la omor.

Tot în boxa acuzaţilor au ajuns şi Valentin Şlepac, şi Adrian Grigoraş, fiind acuzaţi că ar fi executat ordinele de a ucide date de Băhăian. De altfel, cei doi au dat amănunte cutremurătoare la DIICOT Constanţa despre cum şi-au găsit sfârşitul patronii-marionetă Lucian Cernat,Emilian Leonte, Ionel Ulezu şi Petrică Captalan.

Omul de afaceri Sergiu Băhăian a refuzat confruntarea cu Valentin Şlepac şi cu Adrian Grigoraş, presupuşii săi complici la uciderea a cel puţin patru persoane. În schimb, Băhăian urmează să fie supus la testul cu detectorul de minciuni. El neagă acuzaţiile de instigare la omor şi susţine că totul este o înscenare, fără a indica persoane care ar dori să-i facă rău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here